Küresel eğilimler
Yunan Turizm Konfederasyonu’nun (SETE) araştırma kuruluşu INSETE, turizm gelişimini etkileyen küresel eğilimleri ve bunların Yunan turizm ürününü daha da geliştirmek için nasıl kullanılabileceğini inceleyen bir çalışma yayınladı.
INSETE raporu
INSETE adına Deloitte – Remaco tarafından ortaklaşa yürütülen “Yunan Turizmi 2030 | Eylem Planları” çalışması, politika yapıcıların ulusal bir turizm stratejisi oluşturmasına ve turizm sezonunun uzamasına, ülke çapında turist aktivite ve talebinin payını iyileştirmesine ve ortalama kalış ve harcama süresini artıracak eylemlerin uygulanmasına yardımcı olacak veriler sunuyor.
Ayrıca, ülke çapında destinasyon ve kümeler açısından Yunan turist tekliflerini ve ürünlerini daha da geliştirmenin yollarını araştırıyor.
INSETE raporunda, “Yunan turizminin 2030’a doğru seyri, mevcut kaynakları, hedefleri ve ortaya çıkan eğilimleri dikkate alan bir sürdürülebilirlik çerçevesinde sistematik, kapsamlı ve entegre planlama yoluyla kendiliğinden gelişmeden hedeflenen kalkınmaya geçişi öngörüyor” dedi.
2030 eylemleri
Çalışmada dikkate alınması gereken önemli küresel eğilimlerde, dijital dönüşüm, sürdürülebilir kalkınma, aşırı turizm, paylaşım ekonomisi, sosyal ve demografik değişim, gelişmekte olan destinasyonlar, güvenlik ve kriz yönetimi ve Covid-19 pandemisinin etkisini atlatma yolları yer alıyor.
INSETE logosu Çalışmanın ilk bölümü, ülkenin turizm ürününü 2030 yılına kadar daha da geliştirmek için eylemlerin gerekli olduğu beş temel alana işaret ediyor:
– Geneli kamu kullanım tesisleri olmak üzere altyapının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi
– Turizm ürününün çeşitlendirilmesi ve tanıtılması
– Turist ekosisteminin dijital olarak dönüştürülmesi
– Çevre koruma ve sürdürülebilirliğin sağlanması
– Becerilerin güçlendirilmesi ve girişimciliğin geliştirilmesi.