Sektörde gösterdiği çalışma prensipleri ile iyi örneklerden biri olan BHM Otelcilik Kadını Güçlendirmeyi esas alan bir girişim başlattı.
Kadını Güçlendirme nedir?
Turizm yatırımlarında 2600 çalışanı ve 4331 yatak kapasitesi ile hizmet etmeye devam eden BHM Otelcilik, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ortak inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensiplerini (Women Empowerment Principles – WEPs) imzaladı.
Eşit fırsatlara inanıyoruz
BHM Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, “Başarımızda, tüm çalışma arkadaşlarımız için adil, güvenli ve eşit fırsatlara sahip bir çalışma ortamı yaratmış olmamızın etkin olduğuna inanıyoruz. Kadını Güçlendirme Prensiplerinin imzacısı olarak, kadınların önemli rolünün farkındayız. Bu prensiplere olan taahhüdümüz, şirketimizin geleceğini şekillendirmek ve toplumumuza katma değer yaratmak için taşıdığımız bir sorumluluktur. 2023-25 İnsan Kıymetleri Stratejik Planımız bu taahhüdü yansıtıyor.” dedi.
Otelcilikte Kadını Güçlendirme nedir?
Kadınlar, Türkiye turizminin dnamik güölerinden biridir. TURİZM ENDÜSTRİSİ çatısı altında faal olan Turizm Databank’ın analizine göre, Türkiye’de turizm sahasında çalışan 1,5 milyondan fazla insanın % 35-40’ı kadınlar oluşturuyor.
Çalışan kadın oranı konaklama sektöründe % 36-37, Havacılıkta %44, Yiyecek içecekde % 35, acentalarda % 36 ve diğer alanlarda da %34 dolayında.
Veriler de gösteriyor ki turizm ve otelcilikte Kadını Güçlendirme son derece hayati. Bu gerçeğin farkınma olmasından dolayı BHM Otelciliğe ve Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut’u tebrik ederiz. Umarız uygulama sahasında da bu yaklaşım hayat bulur.